Головна Сайт Наукової бібліотеки Спрощений режим Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог книг - результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>IDD=Б<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 15
Показані документи с 1 за 15
1.
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 633.1/К 59
Автор(и) : Кузьмина Н. П., Гунькин В. А., Суслянок Г. М.
Назва : Зерноведение (с основами биохимии растений)
Вихідні дані : М.: Колос, 2006
Кільк.характеристики :464 с.
ISBN, Ціна 5-10-003915-9:
УДК : 633.1
Анотація: Книга представляет собой переиздание учебника Н.П.Козьминой "Зерноведение", переработанного с учетом современных тенденций развития науки о зерне и дополненного сведениями по биохимии растений. В первой части книги приведены сведения о важнейших химических веществах живых организмов - белках, углеводах, липидах, нуклеиновых кислотах, витаминах. Вторая часть включает основы морфологии, анатомии и физиологии зерна и семян, свойства и признаки качества зерна и зерновой массы. Последовательно рассмотрены отдельные культуры, их биологические особенности, распространение, хозяйственное значение, использование в различных отраслях пищевой промышленности. Описаны закономерности роста и развития растений и мероприятия по обеспечению высокой урожайности полей. Для студентов пищевых и сельскохозяйственных вузов, обучающихся по специальности 06.08.00 "Экономика и управление на предприятиях (по отраслям)". Может быть полезна студентам других специальностей, аспирантам, преподавателям, инженерам и научным работникам.
Примірники :Б.п. №2(1)
Вільні : Б.п. №2(1)
Знайти схожі

2.
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 664.7(075)/К 14
Автор(и) : Казаков, Евгений Дмитриевич, Карпиленко, Геннадий Петрович
Назва : Биохимия зерна и хлебопродуктов : учеб. пособие . -3-е, перераб. и дополн. изд.
Вихідні дані : СПб.: ГИОРД, 2005
Кільк.характеристики :512 с. :
УДК : 664.7(075)
Зміст : Вводные биологические понятия ; Белковые вещества ; Белки зерна злаковых, семян бобовых и масличных культур ; Нуклеиновые кислоты ; Витамины ; Витамины ; Углеводы ; Липиды, красящие вещества ; Минеральные вещества, влага, кислотность зерна ; Влияние природно-климатических и агротехнических факторов на состав и качество зерна ; Дыхание зерна ; Биохимические процесс при созревании и прорастании зерна ; Поврежденное, неполноценное зерно и его использование ; Смешивание и обработка зерна перед помолом ; Биохимические процессы, происходящие в муке и крупе при хранении ; Биохимические процессы, происходящие в муке при получении из нее хлеба, макаронных, мучных и кондитерских изделий ; Ржаная мука и получение из нее хлеба ; Пищевая ценность хлеба
Анотація: В учебном пособии для студентов вузов приведены химический состав зерна, муки и крупы, процессы, происходящие в зерне при его прорастании, созревании, хранении и переработке, а также в муке и крупе при их производстве и хранении. Содержатся данные о химическом составе и качестве готовой продукции. Приведены оптимальные показатели биохимических процессов, обеспечивающих сохранность качества зерна и продуктов его переработки.
Примірники : всього : Б.п. №2(1), (1)
Вільні : Б.п. №2(1), (1)
Знайти схожі

3.
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 664(075)/Д 66
Автор(и) : Домарецький, Віталій Афанасійович, Остапчук М. В., Українець А. І.
Назва : Технологія харчових продуктів : підручник
Вихідні дані : Київ: НУХТ, 2003
Кільк.характеристики :572 с. :
УДК : 664(075)
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): харчова промисловість--пищевая промышленность--харчова технологія--пищевая технология--біотехнологія--биотехнология--біохімія--биохимия--сировина--сырье--асортимент--ассортимент--технологічні процеси--технологические процессы--напої профілактичного призначення--напитки профилактического назначения--енергоощадження--энергосбережение--очищення стічних вод--очистка сточных вод
Примірники :Б.п. №2(1)
Вільні : Б.п. №2(1)
Знайти схожі

4.
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 664.9(075)/Я 66
Автор(и) : Янчева, Марина Олександрівна, Пешук, Людмила Василівна, Дроменко, Олена Борисівна
Назва : Фізико-хімічні та біохімічні основи технології м’яса та м’ясопродуктів : навч. посібник
Вихідні дані : Київ: Центp учбової літератуpи, 2009
Кільк.характеристики :304 с.: іл., табл.
Примітки : Бібліогр.: с. 303. - Глосарій: с. 292-298Предмет. покажч.: с. 299-302
ISBN, Ціна 978-966-364-765-4:
УДК : 664.9(075)
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): м’ясо--м’ясопродукти--біохімія тканин--органи тварин і птиці--зміни біохімічних властивостей м’яса--забій--мікроби--холодильне оброблення--соління--копчення--теплове оброблення--сушіння--фізичні властивості м’яса і м’ясопродуктів
Примірники : всього : Б.п. №2(2), Б.п. №1(1), Б.П. №2(1)
Вільні : Б.п. №2(2), Б.п. №1(1), Б.П. №2(1)
Знайти схожі

5.
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 28.07/Б 63-615540
577.1(072)/Б 65
Назва : Біохімія : метод. вказ. до лаборатор. робіт по курсу для студ. всіх спец.
Вихідні дані : Харків: ХНТУСГ, 2005
Кільк.характеристики :46 с.
Колективи : Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка :
УДК : 577.1(072)
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): біохімія--биохимия
Примірники : всього : Б.п. №1(2), Б.п. №3(1), Б.п. №2(1)
Вільні : Б.п. №1(2), Б.п. №3(1), Б.п. №2(1)
Знайти схожі

6.
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 28.07я73/Б63-850575
577.1(072)/Б 65
Назва : Біохімія : метод. вказ. до викон. лаборатор. робіт та самост. роботи. Тема : Ферменти: загальні властивості, класифікація та характеристика окремих представників
Вихідні дані : Харків: ХНТУСГ, 2009
Кільк.характеристики :43 с.
Колективи : Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка :
УДК : 577.1(072)
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): ферменти--біохімія
Примірники :Б.П. №1(1)
Вільні : Б.П. №1(1)
Знайти схожі

7.
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 28.07/Б 63-941527
577.1(072)/Б 65
Назва : Біохімія : метод. вказ. до викон. лаборатор. робіт та самост. роботи. Тема : Амінокислоти та білки
Вихідні дані : Харків: ХНТУСГ, 2007
Кільк.характеристики :52 с.
Колективи : Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка :
УДК : 577.1(072)
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): амінокислоти--білки
Примірники : всього 2: Б.п. №1(1), Б.П. №1(1), ч.з. ОИФ(2)
Вільні : Б.п. №1(1), Б.П. №1(1), ч.з. ОИФ(2)
Знайти схожі

8.
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 28.072я73/Б 63-471274
577.1(075.8)/Б 65
Автор(и) : Кучеренко, Николай Евдокимович, Бабенюк, Юрий Демьянович, Васильев, Александр Николаевич, Виноградова Р. П., Войцицкий В. М., Литвиненко А. Р., Цудзевич Б. А.
Назва : Биохимия : учеб. для вузов
Вихідні дані : Киев: КГУ, 1988
Кільк.характеристики :432 с.: ил.
Примітки : Библиогр.: с. 426. - Предм. указ.: с. 427-429
ISBN, Ціна 5-11-000335-1:
УДК : 577.1(075.8)
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): моносахариды--моносахариди--олигосахариды--олігосахариди--полисахариды--полісахариди--липиды--ліпіди--нуклеиновые кислоты--нуклеїнові кислоти--белки--білки--ферменты--ферменти--обмен--обмін--аминокислоты--амінокислоти--трикарбонатовые кислоты--трикарбонатові кислоти--метаболические процессы--метаболічні процеси
Примірники :Б.п. №2(1)
Вільні : Б.п. №2(1)
Знайти схожі

9.
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 28.072я73/Ц 55-331818
577.1(075.8)/Ц 55
Автор(и) : Цехмістренко, Світлана Іванівна, Кононський, Олексій Іванович, Цехмістренко, Оксана Сергіївна
Назва : Біохімія тварин з основами фізичної і колоїдної хімії. Практикум : навч. посібник
Вихідні дані : Київ: [б. в.], 2011
Кільк.характеристики :216 с.
Примітки : Бібліогр.: с. 210
ISBN, Ціна 978-966-2122-14-5:
УДК : 577.1(075.8) + 544(075.8)
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): адсорбція--хімічна кінетика--каталіз--осмос--буферні розчини--колоїдна хімія--емульсії--обмін вуглеводів--обмін ліпідів--обмін білків--мінеральний обмін--вітаміни--ферменти--гормони--біохімія крові--біохімія сечі--біохімія молока
Примірники : всього : Б.п. №1(1), Б.п. №2(1)
Вільні : Б.п. №1(1), Б.п. №2(1)
Знайти схожі

10.
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 637.5(075)/Ц 55
Автор(и) : Цехмістренко, Світлана Іванівна
Назва : Біохімія м'яса та м'ясопродуктів : навч. посібник
Вихідні дані : Біла Церква: [б. в.], 2014
Кільк.характеристики :192 с.
Примітки : Бібліогр.: с. 169. - Предм. покажч.: с. 183-189
ISBN, Ціна 978-617-657-016-5:
УДК : 637.5(075)
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): морфологичний склад м'яса--морфологический состав мяса--хімічний склад--химический состав--метаболізм--метаболизм--біохімія жирової тканини--биохимия жировой ткани--якість м'яса--качество мяса--біохімія субпродуктів--биохимия субпродуктов
Примірники : всього : Б.п. №2(2)
Вільні : Б.п. №2(2)
Знайти схожі

11.
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 28.07/С 74-944355
577(072)/С 78
Автор(и) : Калинин, Федор Леонтьевич, Лобов, Виктор Павлович, Жидков, Владимир Андреевич
Назва : Справочник по биохимии
Вихідні дані : Киев: Наук. думка, 1971
Кільк.характеристики :1014 с. :
УДК : 577(072)
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): аминокислоты--аминокислоты--ферменты--ферменти--моносахариды--моносахариди--витамины--вітаміни--кислоты--кислоти--гормоны--гормони--антибиотики--антибіотики--пигменты--пігменти--алкалоиды--алкалоїди--фотосинтез--биохимия--біохімія
Примірники :Б.п. №1(1)
Вільні : Б.п. №1(1)
Знайти схожі

12.
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 28.5/М 54
Назва : Методы биохимического анализа растений : учеб. пособие
Вихідні дані : Л.: Изд-во Ленингр. ун-та, 1978
Кільк.характеристики :192 с. :
ББК : 28.5
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): кислоты--кислоти--белки--білки--ферменты--ферменти--липиды--ліпіди--пигменты--пігменти--минеральные элементы--мінеральні елементи--клетки--клітки--биохимия--біохімія
Примірники :Б.п. №1(1)
Вільні : Б.п. №1(1)
Знайти схожі

13.
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 581.1(075.8)/К 81
Автор(и) : Кретович, Вацлав Леонович
Назва : Основы биохимии растений : учебник
Вихідні дані : М.: Высш. шк., 1961
Кільк.характеристики :544 с. :
УДК : 581.1(075.8)
ББК : 577(075.8)
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): белковые вещества--углеводы--жиры--липоиды--витамини--ферменты--фотосинтез--хемосинтез--брожение--дыхание
Примірники :Б.п. №1(1)
Вільні : Б.п. №1(1)
Знайти схожі

14.
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 577.112(072)/Б 63
Назва : Біохімія. Амінокислоти та білки : метод. вказ. до викон. лаборатор. та самост. робіт з дисц. для студ. першого. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навч. спец.: 181 "Харчові технології", 163 "Біомедична інженерія"
Вихідні дані : Харків: ХНТУСГ, 2020
Кільк.характеристики :32 с.
Колективи : Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка :
УДК : 577.112(072)
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): білкові речовини--белковые вещества--білки--белки--властивості білків--свойства белков--хімічна будова--химическое строение--амінокислоти--аминокислоты--властивості амінокислот--свойства аминокислот
Примірники :Б.п. №2(1)
Вільні : Б.п. №2(1)
Знайти схожі

15.
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 577.16(072)/Б 63
Назва : Біохімія. Властивості вітамінів : метод. вказ. до викон. лаборатор. роботи з дисц. для студ. першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навч. спец.: 181 "Харчові технології", 163 "Біомедична інженерія"
Вихідні дані : Харків: ХНТУСГ, 2021
Кільк.характеристики :21 с.
Колективи : Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка :
УДК : 577.16(072)
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): біохімія--биохимия--вітаміни--витамины
Примірники :Б.п. №2(1)
Вільні : Б.п. №2(1)
Знайти схожі

© Асоціація ЕБНІТ