Головна Сайт Наукової бібліотеки Спрощений режим Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог книг - результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>IDD=Б<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 15
Показані документи с 1 за 15
1.
   633.1
   К 59


    Кузьмина, Н. П.
    Зерноведение (с основами биохимии растений) [Текст] / Н. П. Кузьмина, В. А. Гунькин, Г. М. Суслянок. - М. : Колос, 2006. - 464 с. - ISBN 5-10-003915-9
УДК

Анотація: Книга представляет собой переиздание учебника Н.П.Козьминой "Зерноведение", переработанного с учетом современных тенденций развития науки о зерне и дополненного сведениями по биохимии растений. В первой части книги приведены сведения о важнейших химических веществах живых организмов - белках, углеводах, липидах, нуклеиновых кислотах, витаминах. Вторая часть включает основы морфологии, анатомии и физиологии зерна и семян, свойства и признаки качества зерна и зерновой массы. Последовательно рассмотрены отдельные культуры, их биологические особенности, распространение, хозяйственное значение, использование в различных отраслях пищевой промышленности. Описаны закономерности роста и развития растений и мероприятия по обеспечению высокой урожайности полей. Для студентов пищевых и сельскохозяйственных вузов, обучающихся по специальности 06.08.00 "Экономика и управление на предприятиях (по отраслям)". Может быть полезна студентам других специальностей, аспирантам, преподавателям, инженерам и научным работникам.
Дод.точки доступу:
Гунькин, В. А.
Суслянок, Г. М.
Бібліотечний пунктВільніВсього екземплярів
Абонемент б. п. №2 (вул. Мироносицька, 92)11


Знайти схожі

2.
664.7(075)
К 14


    Казаков, Евгений Дмитриевич.
    Биохимия зерна и хлебопродуктов [Текст] : учеб. пособие / Е. Д. Казаков, Г. П. Карпиленко. - 3-е, перераб. и дополн. изд. - СПб. : ГИОРД, 2005. - 512 с.
    Зміст:
Вводные биологические понятия
Белковые вещества
Белки зерна злаковых, семян бобовых и масличных культур
Нуклеиновые кислоты
Витамины
Витамины
Углеводы
Липиды, красящие вещества
Минеральные вещества, влага, кислотность зерна
Влияние природно-климатических и агротехнических факторов на состав и качество зерна
Дыхание зерна
Биохимические процесс при созревании и прорастании зерна
Поврежденное, неполноценное зерно и его использование
Смешивание и обработка зерна перед помолом
Биохимические процессы, происходящие в муке и крупе при хранении
Биохимические процессы, происходящие в муке при получении из нее хлеба, макаронных, мучных и кондитерских изделий
Ржаная мука и получение из нее хлеба
Пищевая ценность хлеба
УДК

Анотація: В учебном пособии для студентов вузов приведены химический состав зерна, муки и крупы, процессы, происходящие в зерне при его прорастании, созревании, хранении и переработке, а также в муке и крупе при их производстве и хранении. Содержатся данные о химическом составе и качестве готовой продукции. Приведены оптимальные показатели биохимических процессов, обеспечивающих сохранность качества зерна и продуктов его переработки.
Дод.точки доступу:
Карпиленко, Геннадий Петрович
Бібліотечний пунктВільніВсього екземплярів
Абонемент б. п. №2 (вул. Мироносицька, 92)11


Знайти схожі

3.
664(075)
Д 66


    Домарецький, Віталій Афанасійович.
    Технологія харчових продуктів [Текст] : підручник / В. А. Домаpецький, М. В. Остапчук, А. І. Укpаїнець. - Київ : НУХТ, 2003. - 572 с.
УДК

Кл.слова (ненормовані):
харчова промисловість -- пищевая промышленность -- харчова технологія -- пищевая технология -- біотехнологія -- биотехнология -- біохімія -- биохимия -- сировина -- сырье -- асортимент -- ассортимент -- технологічні процеси -- технологические процессы -- напої профілактичного призначення -- напитки профилактического назначения -- енергоощадження -- энергосбережение -- очищення стічних вод -- очистка сточных вод
Дод.точки доступу:
Остапчук, М. В.
Українець, А. І.
Бібліотечний пунктВільніВсього екземплярів
Абонемент б. п. №2 (вул. Мироносицька, 92)11


Знайти схожі

4.
664.9(075)
Я 66


    Янчева, Марина Олександрівна.
    Фізико-хімічні та біохімічні основи технології м’яса та м’ясопродуктів [Текст] : навч. посібник / М. О. Янчева, Л. В. Пешук, О. Б. Дроменко. - Київ : Центp учбової літератуpи, 2009. - 304 с. : іл., табл. - Бібліогр.: с. 303. - ISBN 978-966-364-765-4
Глосарій: с. 292-298. Предмет. покажч.: с. 299-302
УДК

Кл.слова (ненормовані):
м’ясо -- м’ясопродукти -- біохімія тканин -- органи тварин і птиці -- зміни біохімічних властивостей м’яса -- забій -- мікроби -- холодильне оброблення -- соління -- копчення -- теплове оброблення -- сушіння -- фізичні властивості м’яса і м’ясопродуктів
Дод.точки доступу:
Пешук, Людмила Василівна
Дроменко, Олена Борисівна
Бібліотечний пунктВільніВсього екземплярів
Абонемент б. п. №1 (пр. Московський, 45)11
Абонемент б. п. №2 (вул. Мироносицька, 92)22


Знайти схожі

5.
28.07/Б 63-615540
   577.1(072)
   Б 65


   
    Біохімія [Текст] : метод. вказ. до лаборатор. робіт по курсу для студ. всіх спец. / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: С. І. Васильєв [та ін.]. - Харків : ХНТУСГ, 2005. - 46 с.
УДК

Кл.слова (ненормовані):
біохімія -- биохимия
Дод.точки доступу:
Васильєв, Сергій Іванович \авт.-уклад.\
Дзюба, Вікторія Миколаївна \авт.-уклад.\
Піх, Людмила Олексіївна \авт.-уклад.\
Дем'яненко, Лідія Василівна \авт.-уклад.\
Зайцева, Лариса Георгіївна \авт.-уклад.\
Міленіна, Катерина Миколаївна \авт.-уклад.\
Новікова, Вікторія Євгеніївна \авт.-уклад.\
Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка
Бібліотечний пунктВільніВсього екземплярів
Абонемент б. п. №1 (пр. Московський, 45)22
Абонемент б. п. №2 (вул. Мироносицька, 92)11
Абонемент і читальний зал б. п. №3 (вул. Алчевських, 44)11


Знайти схожі

6.
28.07я73/Б63-850575
   577.1(072)
   Б 65


   
    Біохімія [Текст] : метод. вказ. до викон. лаборатор. робіт та самост. роботи. Тема. Ферменти: загальні властивості, класифікація та характеристика окремих представників / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: С. І. Васильєв [та ін.]. - Харків : ХНТУСГ, 2009. - 43 с.
УДК

Кл.слова (ненормовані):
ферменти -- біохімія
Дод.точки доступу:
Васильєв, Сергій Іванович \авт.-уклад.\
Дзюба, Вікторія Миколаївна \авт.-уклад.\
Піх, Людмила Олексіївна \авт.-уклад.\
Дем’яненко, С. І. \авт.-уклад.\
Зайцева, Лариса Георгіївна \авт.-уклад.\
Міленіна, Катерина Миколаївна \авт.-уклад.\
Новікова, Вікторія Євгеніївна \авт.-уклад.\
Тимченко, Наталія Миколаївна \авт.-уклад.\
Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка
Бібліотечний пунктВільніВсього екземплярів
Абонемент б. п. №1 (пр. Московський, 45)11


Знайти схожі

7.
28.07/Б 63-941527
   577.1(072)
   Б 65


   
    Біохімія [Текст] : метод. вказ. до викон. лаборатор. робіт та самост. роботи. Тема. Амінокислоти та білки / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: С. І. Васильєв [та ін.]. - Харків : ХНТУСГ, 2007. - 52 с.
УДК

Кл.слова (ненормовані):
амінокислоти -- білки
Дод.точки доступу:
Васильєв, Сергій Іванович \авт.-уклад.\
Дзюба, Вікторія Миколаївна \авт.-уклад.\
Піх, Людмила Олексіївна \авт.-уклад.\
Дем’яненко, С. І. \авт.-уклад.\
Зайцева, Лариса Георгіївна \авт.-уклад.\
Міленіна, Катерина Миколаївна \авт.-уклад.\
Новікова, Вікторія Євгеніївна \авт.-уклад.\
Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка
Бібліотечний пунктВільніВсього екземплярів
Абонемент б. п. №1 (пр. Московський, 45)11
ч.з. ОИФ22


Знайти схожі

8.
28.072я73/Б 63-471274
   577.1(075.8)
   Б 65


   
    Биохимия [Текст] : учеб. для вузов / Н. Е. Кучеренко [и др.]. - Киев : КГУ, 1988. - 432 с. : ил. - Библиогр.: с. 426. - ISBN 5-11-000335-1
Предм. указ.: с. 427-429
УДК

Кл.слова (ненормовані):
моносахариды -- моносахариди -- олигосахариды -- олігосахариди -- полисахариды -- полісахариди -- липиды -- ліпіди -- нуклеиновые кислоты -- нуклеїнові кислоти -- белки -- білки -- ферменты -- ферменти -- обмен -- обмін -- аминокислоты -- амінокислоти -- трикарбонатовые кислоты -- трикарбонатові кислоти -- метаболические процессы -- метаболічні процеси
Дод.точки доступу:
Кучеренко, Николай Евдокимович
Бабенюк, Юрий Демьянович
Васильев, Александр Николаевич
Виноградова, Р. П.
Войцицкий, В. М.
Литвиненко, А. Р.
Цудзевич, Б. А.
Бібліотечний пунктВільніВсього екземплярів
Абонемент б. п. №2 (вул. Мироносицька, 92)11


Знайти схожі

9.
28.072я73/Ц 55-331818
   577.1(075.8)
   Ц 55


    Цехмістренко, Світлана Іванівна.
    Біохімія тварин з основами фізичної і колоїдної хімії. Практикум [Текст] : навч. посібник / С. І. Цехмістренко, О. І. Кононський, О. С. Цехмістренко. - Київ : [б. в.], 2011. - 216 с. - Бібліогр.: с. 210. - ISBN 978-966-2122-14-5
УДК

Кл.слова (ненормовані):
адсорбція -- хімічна кінетика -- каталіз -- осмос -- буферні розчини -- колоїдна хімія -- емульсії -- обмін вуглеводів -- обмін ліпідів -- обмін білків -- мінеральний обмін -- вітаміни -- ферменти -- гормони -- біохімія крові -- біохімія сечі -- біохімія молока
Дод.точки доступу:
Кононський, Олексій Іванович
Цехмістренко, Оксана Сергіївна
Бібліотечний пунктВільніВсього екземплярів
Абонемент б. п. №1 (пр. Московський, 45)11
Абонемент б. п. №2 (вул. Мироносицька, 92)11


Знайти схожі

10.
637.5(075)
Ц 55


    Цехмістренко, Світлана Іванівна.
    Біохімія м'яса та м'ясопродуктів [Текст] : навч. посібник / С. І. Цехмістренко. - Біла Церква : [б. в.], 2014. - 192 с. - Бібліогр.: с. 169. - ISBN 978-617-657-016-5
Предм. покажч.: с. 183-189
УДК

Кл.слова (ненормовані):
морфологичний склад м'яса -- морфологический состав мяса -- хімічний склад -- химический состав -- метаболізм -- метаболизм -- біохімія жирової тканини -- биохимия жировой ткани -- якість м'яса -- качество мяса -- біохімія субпродуктів -- биохимия субпродуктов
Бібліотечний пунктВільніВсього екземплярів
Абонемент б. п. №2 (вул. Мироносицька, 92)22


Знайти схожі

11.
28.07/С 74-944355
   577(072)
   С 78


    Калинин, Федор Леонтьевич.
    Справочник по биохимии [Текст] / Ф. Л. Калинин, В. П. Лобов, В. А. Жидков. - Киев : Наук. думка, 1971. - 1014 с.
УДК

Кл.слова (ненормовані):
аминокислоты -- аминокислоты -- ферменты -- ферменти -- моносахариды -- моносахариди -- витамины -- вітаміни -- кислоты -- кислоти -- гормоны -- гормони -- антибиотики -- антибіотики -- пигменты -- пігменти -- алкалоиды -- алкалоїди -- фотосинтез -- биохимия -- біохімія
Дод.точки доступу:
Лобов, Виктор Павлович
Жидков, Владимир Андреевич
Бібліотечний пунктВільніВсього екземплярів
Абонемент б. п. №1 (пр. Московський, 45)11


Знайти схожі

12.
28.5
М 54


   
    Методы биохимического анализа растений [Текст] : учеб. пособие / под ред. В. В. Полевого. - Л. : Изд-во Ленингр. ун-та, 1978. - 192 с.
ББК 28.5

Кл.слова (ненормовані):
кислоты -- кислоти -- белки -- білки -- ферменты -- ферменти -- липиды -- ліпіди -- пигменты -- пігменти -- минеральные элементы -- мінеральні елементи -- клетки -- клітки -- биохимия -- біохімія
Дод.точки доступу:
Полевого, В.В. \под ред.\
Бібліотечний пунктВільніВсього екземплярів
Абонемент б. п. №1 (пр. Московський, 45)11


Знайти схожі

13.
   581.1(075.8)
   К 81


    Кретович, Вацлав Леонович .
    Основы биохимии растений [Текст] : учебник / В. Л. Кретович. - М. : Высш. шк., 1961. - 544 с.
УДК
ББК 577(075.8)

Кл.слова (ненормовані):
белковые вещества -- углеводы -- жиры -- липоиды -- витамини -- ферменты -- фотосинтез -- хемосинтез -- брожение -- дыхание
Бібліотечний пунктВільніВсього екземплярів
Абонемент б. п. №1 (пр. Московський, 45)11


Знайти схожі

14.
   577.112(072)
   Б 63


   
    Біохімія. Амінокислоти та білки [Текст] : метод. вказ. до викон. лаборатор. та самост. робіт з дисц. для студ. першого. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навч. спец.: 181 "Харчові технології", 163 "Біомедична інженерія" / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: Л. О. Піх, В. Є. Новікова, О. О. Шакула. - Харків : ХНТУСГ, 2020. - 32 с.
УДК

Кл.слова (ненормовані):
білкові речовини -- белковые вещества -- білки -- белки -- властивості білків -- свойства белков -- хімічна будова -- химическое строение -- амінокислоти -- аминокислоты -- властивості амінокислот -- свойства аминокислот
Дод.точки доступу:
Піх, Людмила Олексіївна \авт.-уклад.\
Новікова, Вікторія Євгеніївна \авт.-уклад.\
Шакула, Олександр Олександрович \авт.-уклад.\
Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка
Бібліотечний пунктВільніВсього екземплярів
Абонемент б. п. №2 (вул. Мироносицька, 92)11


Знайти схожі

15.
   577.16(072)
   Б 63


   
    Біохімія. Властивості вітамінів [Текст] : метод. вказ. до викон. лаборатор. роботи з дисц. для студ. першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навч. спец.: 181 "Харчові технології", 163 "Біомедична інженерія" / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: Л. О. Піх, В. Є. Новікова, О. О. Шакула. - Харків : ХНТУСГ, 2021. - 21 с.
УДК

Кл.слова (ненормовані):
біохімія -- биохимия -- вітаміни -- витамины
Дод.точки доступу:
Піх, Людмила Олексіївна \авт.-уклад.\
Новікова, Вікторія Євгеніївна \авт.-уклад.\
Шакула, Олександр Олександрович \авт.-уклад.\
Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка
Бібліотечний пунктВільніВсього екземплярів
Абонемент б. п. №2 (вул. Мироносицька, 92)11


Знайти схожі

© Асоціація ЕБНІТ