Головна Сайт Наукової бібліотеки Спрощений режим Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог книг - результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>K=рослинна сировина<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Показані документи с 1 за 8
1.
   677.076
   С 79


    Стеченко, Алексей Федорович.
    Изготовление плетеных изделий [Текст] : справ. изд. / А. Ф. Стеченко. - 2-е изд.,пеpеpаб. и доп. - Киев : Уpожай, 1995. - 288 с. - ISBN 5-337-01458-7
УДК

Кл.слова (ненормовані):
растительное сырье -- рослинна сировина -- технология изготовления -- технологія виготовлення -- ивовые прутья -- вербові гілки -- изделия из рогоза -- вироби з рогози -- изделия из соломы -- вироби з соломи -- изделия береста -- вироби береста
Бібліотечний пунктВільніВсього екземплярів
Абонемент б. п. №1 (пр. Московський, 45)11


Знайти схожі

2.
   621.436-049.7
   О-72


   
    Особливості експлуатації дизелів сільськогосподарської техніки на біопаливі та його сумішах [Текст] / В. А. Войтов [та ін.] ; за ред.: Д. І. Мазоренка, Л. М. Тіщенка ; Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2009. - 74 с. - Бібліогр.: с. 71-72. - ISBN 978-966-1664-36-3
УДК

Кл.слова (ненормовані):
біодизелі -- биодизели -- рослинна сировина -- растительное сырье -- фільтри -- фильтры -- форсунки -- моторні олії -- моторные масла
Дод.точки доступу:
Войтов, Віктор Анатолійович
Калюжний, Олексій Борисович
Клімов, Павло Миколайович
Сандомирський, Михайло Григорович
Сорокін, Сергій Петрович
Шевченко, Сергій Анатолійович
Даценко, М. С.
Карнаух, Микола Віталійович
Шевченко, О. М.
Мазоренко, Дмитро Іванович \за ред.\
Тіщенко, Леонід Миколайович \за ред.\
Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка
Бібліотечний пунктВільніВсього екземплярів
Абонемент б. п. №1 (пр. Московський, 45)1414


Знайти схожі

3.
664.002.2(06)
П 78


   
    Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі [Текст] : зб. наук. праць. Вип. 2 / Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2011. - 432 с. : табл. - Бібліогр. наприкінці ст.
Алф. покажч.: с. 424-425
УДК

Кл.слова (ненормовані):
нанотехнології -- класифікація продуктів -- інноваційні технології -- соуси -- морозиво -- технологія -- напівфабрикати -- пастоподібні концентрати -- рослинна сировина -- макаронні вироби
Дод.точки доступу:
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
Бібліотечний пунктВільніВсього екземплярів
Абонемент б. п. №2 (вул. Мироносицька, 92)11


Знайти схожі

4.
633.88
М 75


    Молодожникова, Людмила Михайловна.
    Лесная косметика [Текст] : справ. пособие / Л. М. Молодожникова, О. С. Рождественская, В. Ф. Сотник. - М. : Экология, 1991. - 336 с. : ил. - (Библиотечная сеpия). - Библиогр.: с. 332-333. - ISBN 5-7120-0187-Х
УДК

Кл.слова (ненормовані):
косметические средства -- косметичні засоби -- декоративная косметика -- декоративна косметика -- растительная косметика -- рослинна косметика -- рослинна сировина -- заготовка -- сушка -- хранение -- зберігання
Дод.точки доступу:
Рождественская, Ольга Сергеевна
Сотник, Валерия Фатиховна
Бібліотечний пунктВільніВсього екземплярів
Інформ.-бібліограф. відділ (пр. Московський, 45)11


Знайти схожі

5.


    Артамонова, Майя Володимирівна.
    Технологія мармеладу желейного з використанням кріас-порошків рослинного походження [Електронний ресурс] : монографія / М. В. Артамонова, Г. М. Лисюк, Н. Ф. Туз ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2015. - 134 с. - Библиогр.: с. 112-133
    Зміст:
Наукові підходи до виробництва мармеладу желейного з використанням рослинних добавок
Дослідження вмісту біологічно активних речовин у дрібнодисперсних рослинних кріас-порошках та їх екстрактах із забарвлювальною дією
Вплив екстрактів кріас-порошків на функціональні властивості драглів агару
Удосконалення технології мармеладу желейного з екстрактами рослинних кріас-порошків

Кл.слова (ненормовані):
біологічно активні домішки -- биологически активные примеси -- БАД -- барвники -- красители -- кріас-порошки -- криас-порошки -- драглі -- драгли -- желейний мармелад -- желейный мармелад -- рослинна сировина -- растительное сырье -- кріогенне подрібнення -- криогенное измельчение -- ароматизатори -- ароматизаторы
Є електронна версія видання
Для доступу пройдіть авторизацію


Дод.точки доступу:
Лисюк, Галина Михайлівна
Туз, Наталія Федорівна
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі


Знайти схожі

6.


   
    Лікарські рослини [Електронний ресурс] : робочий зошит / Держ. біотехнол. ун-т ; уклад.: О. В. Нікіфорова [та ін.]. - Харків : [б. в.], 2022. - 112 с.

Кл.слова (ненормовані):
лікарські рослини -- лекарственные растения -- ветеринарна медицина -- ветеринарная медицина -- рослинна сировина -- растительное сырье -- лікарські засоби -- лекарственные препараты
Анотація: Викладено комплексно, з урахуванням сучасних досліджень теоретичний і методичний матеріал з вивченню лікарських рослин в ветеринарній медицині. Актуальність поставлених питань і конкретизація відповідей на них сприяє кращому засвоєнню пройденого матеріалу. Для підготовки фахівців у вищих аграрних навчальних закладах ІІІ–ІV рівнів акредитації за спеціальністю 211 – «Ветеринарна медицина».
Є електронна версія видання
Для доступу пройдіть авторизацію


Дод.точки доступу:
Нікіфорова, Ольга Василівна \уклад.\
Пономоренко, Ольга Вікторівна \уклад.\
Гаркуша, Іван Вячеславович \уклад.\
Ладогубець, Олена Василівна \уклад.\
Дученко, Катерина Андріївна \уклад.\
Держ. біотехнол. ун-т


Знайти схожі

7.


   
    Лікарські рослини у ветеринарній медицині [Електронний ресурс] = Medicinal plants in veterinary medicine : метод. рек. до лабораторних занять для студ. I-II курсу другого (магістер.) рівня вищ. освіти на основі ПЗСО та на основі ступеня молодшого спеціаліста зі спец. - 211 Ветеринарна медицина / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: О. В. Нікіфорова [та ін.]. - Харків : [б. в.], 2022. - 30 с.

Кл.слова (ненормовані):
лікарські рослини -- лекарственные растения -- ветеринарна медицина -- ветеринарная медицина -- рослинна сировина -- растительное сырье -- лікувальна дія -- лечебное действие -- лікарські засоби -- лекарственные препараты
Анотація: Методичні рекомендації для проведення лабораторних занять із дисципліни «Лікарські рослини в ветеринарній медицині» містять ряд робіт, які студенти виконують під час лабораторних занять і під час навчальної практики. Основна увага приділяється визначенню якості лікарської рослинної сировини, переважно проведенням макроскопічних досліджень, що можливе на лабораторно-практичних заняттях; вивченню основних лікарських форм із рослинної сировини та засвоєнню технології їх виготовлення, що можливе і на лабораторно-практичних заняттях і під час навчальної практики. Методичні рекомендації містять також відомості про основні хімічні складники лікарських рослин, що обумовлюють їх лікувальну дію. Тут же вміщено, які саме рослини містять у своєму складі ті або інші речовини і з якою метою їх використовують у практиці ветеринарної медицини. Викладено загальні відомості про негативну дію рослинних засобів на організм тварин, симптоми, які спостерігають при отруєнні різними рослинами, і загальні правила лікування і профілактики отруєнь.
Є електронна версія видання
Для доступу пройдіть авторизацію


Дод.точки доступу:
Нікіфорова, Ольга Василівна \авт.-уклад.\
Пономоренко, Ольга Вікторівна \авт.-уклад.\
Ладогубець, Олена Василівна \авт.-уклад.\
Гаркуша, Іван Вячеславович \авт.-уклад.\
Дученко, Катерина Андріївна \авт.-уклад.\
Держ. біотехнол. ун-т


Знайти схожі

8.


   
    Новий напрямок глибокої переробки плодів та овочів в оздоровчі продукти [Електронний ресурс] : монографія / Р. Ю. Павлюк [та ін.] ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, Нац. ун-т харч. технологій, Одес. нац. акад. харч. технологій, Харків. фахов. коледж харч. пром. Харків. нац. техн. ун-ту сільськ. госп. ім. П. Василенка, Липковат. аграрн. коледж. - Харків : [б. в.], 2021. - 253 с. : рис., табл. - (Інновації при переробці плодів, овочів і молока в оздоровчі продукти). - Бібліогр. в кінці розд.

Кл.слова (ненормовані):
переробка плодів та овочів -- переработка плодов и овощей -- харчові технології -- пищевые технологии -- рослинна сировина -- растительное сырье -- кріообробка -- криообработка -- харчова безпека -- пищевая безопасность
Анотація: Наведено запропонований авторами на основі багаторічних фундаментальних та прикладних досліджень вперше в світовій практиці новий в харчових технологіях напрямок глибокої переробки різних видів рослинної сировини, в тому числі інуліновмісної, з використанням процесів кріомеханохімії та кріомеханодеструкції. Це область досліджень хімічних явищ та хімічних процесів, які виникають під впливом методів дрібнодисперсного подрібнення та кріообробки рослинної сировини з використанням кріогенних рідин (зокрема, рідкого та газоподібного азоту). Застосування нового напряму глибокої переробки дозволило провести значну кріомеханодеструкцію високомолекулярних біополімерів рослинної сировини (інуліну, пекти ну, білку, целюлози) та трансформувати їх важкорозчинні форми до окремих мономерів (на 45…70%). Зроблено відкриття прихованих, неактивних форм біополімерів та низькомолекуля рних БАР в рослинній сировині та можливість трансформувати їх значну частку (до 70%) у вільну наноформу при отриманні рослинних нанодобавок. Останні мають принципово нові якісні характеристики, яких неможливо досягти, використовуючи традиційні методи переробки сировини. Запропоновано напрям глибокої переробки інуліновмісної рослинної сировини та інших плодів та овочів, розроблено нанотехнології добавок із них та оздоровчих продуктів з їх застосуванням для зміцнення імунітету населення, що засновані на використанні як інновації комплексної дії на сировину кріообробки та механодеструкції. Розроблено нанотехнології отримання добавок із топінамбура та інших плодів та овочів у формі заморожених нанопаст та нанопорошків, які не мають аналогів в світі. На їх основі розроблено нове покоління натуральних оздоровчих продуктів, що призначені для імунопрофілактики та харчової безпеки населення, які отримані без застосування штучних харчових домішок та якість яких за вмістом БАР перевищує відомі аналоги. Представлені авторами нанотехнології добавок та нового по коління натуральних оздоровчих продуктів готові до впровадження у виробництво як засоби для зміцнення імунітету населення України та світу, попередження та профілактики захворю вання на COVID-19 та інших негативних факторів довкілля.
Є електронна версія видання
Для доступу пройдіть авторизацію


Дод.точки доступу:
Павлюк, Раїса Юріївна
Погарська, Вікторія Вадимівна
Бессараб, О. С.
Балабай, К. С.
Погарський, Олексій Сергійович
Абрамова, Т. С.
Юр’єва, О. О.
Кравчук, Т. В.
Лосєва, Світлана Михайлівна
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
Нац. ун-т харч. технологій
Одес. нац. акад. харч. технологій
Харків. фахов. коледж харч. пром. Харків. нац. техн. ун-ту сільськ. госп. ім. П. Василенка
Липковат. аграрн. коледж


Знайти схожі

© Асоціація ЕБНІТ