Головна Сайт Наукової бібліотеки Спрощений режим Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог книг - результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>K=микробиология<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 25
Показані документи с 1 за 10
 1-10    11-20   21-25 
1.
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 631.5/Г 83
Автор(и) : Гридчин, Виталий Трофимович
Назва : Биотехнологии в земледелии
Вихідні дані : Белгород: Крестьян. дело, 2001
Кільк.характеристики :394 с :
УДК : 631.5:579.6 + 631.147 + 579.6
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): биотехнологии в земледелии--біотехнології в землеробстві--земледелие--землеробство--сельское хозяйство--сільське господарство--органическое земледелие--органічне землеробство--прикладная микробиология--прикладна мікробіологія--docskf. корегування
Примірники :Б.п. №6(1)
Вільні : Б.п. №6(1)
Знайти схожі

2.
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 663.12/.14(072)/В 42
Назва : Визначення бродильної активності дріжджів : метод. вказ. до викон. лаборатор. роботи з дисц. "Технічна мікробіологія" для студ. першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навч. спец. 181 Харчової технології
Вихідні дані : Харків: ХНТУСГ, 2019
Кільк.характеристики :15 с.
Колективи : Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка :
УДК : 663.12/.14:579.67](072)
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): дріжджі--дрожжи--бродіння дріжджів--брожение дрожжей--мікрофлора дріжджів--микрофлора дрожжей--харчова мікробіологія--пищевая микробиология
Примірники :Б.п. №2(1)
Вільні : Б.п. №2(1)
Знайти схожі

3.
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 579.6(072)/В 42
Назва : Визначення мікрофлори навколишнього середовища : метод. вказ. до викон. лаборатор. роботи з дисц. "Технічна мікробіологія" для студ. першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навч. спец. 181 Харчової технології
Вихідні дані : Харків: ХНТУСГ, 2019
Кільк.характеристики :19 с.
Колективи : Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка :
УДК : 579.6:663.1](072)
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): технічна мікробіологія--техническая микробиология--прикладна мікробіологія--прикладная микробиология--мікрофлора грунта--микрофлора почвы--мікрофлора повітря--микрофлора воздуха--мікрофлора води--микрофлора воды
Примірники :Б.п. №2(1)
Вільні : Б.п. №2(1)
Знайти схожі

4.
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 637.4(072)/В 42
Назва : Визначення мікрофлори яєць та яйцепродуктів : метод. вказ. до викон. лаборатор. роботи з дисц. "Технічна мікробіологія" для студ. першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навч. спец. 181 Харчової технології
Вихідні дані : Харків: ХНТУСГ, 2019
Кільк.характеристики :20 с.
Колективи : Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка :
УДК : 637.4:579.67](072)
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): яйця--яйца--мікрофлора яєць--микрофлора яиц--харчова мікробіологія--пищевая микробиология
Примірники :Б.п. №2(1)
Вільні : Б.п. №2(1)
Знайти схожі

5.
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 637.5(072)/Д 70
Назва : Дослідження мікрофлори м'яса та м'ясних продуктів бактеріоскопічним методом : метод. вказ. до викон. лаборатор. роботи з дисц. "Технічна мікробіологія" для студ. першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навч. спец. 181 Харчової технології
Вихідні дані : Харків: ХНТУСГ, 2019
Кільк.характеристики :10 с.
Колективи : Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка :
УДК : 637.5:579.67](072)
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): м'яса--мясо--м'ясні продукти--мясные продукты--мікрофлора м'яса--микрофлора мяса--харчова мікробіологія--пищевая микробиология
Примірники :Б.п. №2(1)
Вільні : Б.п. №2(1)
Знайти схожі

6.
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 637.146(072)/Д 70
Назва : Дослідження мікрофлори молочних продуктів : метод. вказ. до викон. лаборатор. роботи з дисц. "Технічна мікробіологія" для студ. першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навч. спец. 181 Харчової технології
Вихідні дані : Харків: ХНТУСГ, 2019
Кільк.характеристики :14 с.
Колективи : Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка :
УДК : 637.146:579.67](072)
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): кисломолочні продукти--кисломолочные продукты--закваска--харчова мікробіологія--пищевая микробиология--мікрофлора молока--микрофлора молока
Примірники :Б.п. №2(1)
Вільні : Б.п. №2(1)
Знайти схожі

7.
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 663.1(072)/Д 70
Назва : Дослідження морфології мікроскопічних грибів та дріжджів : метод. вказ. до викон. лаборатор. роботи з дисц. "Технічна мікробіологія" для студ. першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навч. спец. 181 Харчової технології
Вихідні дані : Харків: ХНТУСГ, 2019
Кільк.характеристики :15 с.
Колективи : Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка :
УДК : 663.1:579.67](072)
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): дріжджі--дрожжи--гриби--грибы--морфологія дріжджів--морфология дрожжей--морфологія грибів--морфология грибов--харчова мікробіологія--пищевая микробиология
Примірники :Б.п. №2(1)
Вільні : Б.п. №2(1)
Знайти схожі

8.
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання :
Автор(и) : Рожков, Артур Олександрович, Маренич, Микола Миколайович, Кулик, Максим Іванович, Куц, Олександр Володимирович, Свиридова, Людмила Андріївна
Назва : Екологічне рослинництво : навч. посіб.
Вихідні дані : Харків: [б. в.], 2024
Кільк.характеристики :177 с.: рис., табл.
Колективи : Держ. біотехнол. ун-т, Полтав. держ. аграр. ун-т, Нац. акад. аграр. наук, Ін-т овочівництва і баштанництва Нац. акад. аграр. наук України
Примітки : Бібліогр.: с. 175-176 :
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): екологічне рослинництво--экологическое растениеводство--генетично модифіковані організми--генетически модифицированные организмы--біопрепарати--биопрепараты--азотфіксація--азотфиксация--дощові черв’яки--дождевые черви--мікробіологія ґрунтів--микробиология почв--шкідники--вредители--strip-till--verti-till
Анотація: Відповідно до навчальної програми подано концептуальні основи екологічного рослинництва, еколого-техногенні проблеми аграрного сектору та шляхи їх вирішення. Розглянуто різні технології обробітку ґрунту і їх роль у вирішенні питань відновлення родючості і здоров’я ґрунтів. Проаналізовано екологічні наслідки необґрунтованого внесення мінеральних добрив і пестицидів, розкрито роль ґрунтової біоти в екологізації виробництва рослинницької продукції і відновленні родючості ґрунту. Значну увагу приділено органічним і природним мінеральним добривам, а також біологічним методам захисту рослин. Рекомендовано для здобувачів другого (магістерського) і третього (освітньо-науко вого) рівнів спеціальності 201 «Агрономія» та інших агроекологічних спеціальностей.
Є електронна версія видання
Для доступу пройдіть авторизацію

Знайти схожі

9.
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання :
Назва : Загальна мікробіологія з основами вірусології : метод. вказівки до проведення лабор. занять для здобувачів спец. 201 Агрономія
Вихідні дані : Харків: [б. в.], 2024
Кільк.характеристики :71 с.: рис.
Колективи : Держ. біотехнол. ун-т
Примітки : Бібліогр.: с. 71 :
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): мікробіологія--микробиология--родючість ґрунтів--плодородие почв--продуктивність сільськогосподарських культур--продуктивность сельскохозяйственных культур--вірусологія--вирусология
Анотація: Методичні вказівки до проведення лабораторних занять з загальної мікробіології складаються з семи лабораторних робіт, що охоплюють основні аспекти організації, обладнання та роботи в мікробіологічній лабораторії. Кожна лабораторна робота надає детальний опис необхідного обладнання та матеріалів, а також методики проведення експериментів. Роботи охоплюють такі теми, як правила роботи та поведінки в лабораторії, будова мікроскопу та методи приготування препаратів мікроорганізмів. Додатково, включені питання до самоконтролю, що допомагають студентам закріпити знання, отримані під час лабораторних занять. Курс охоплює важливі аспекти мікробіології, від структури бактерій до культивування та вивчення мікроорганізмів у грунті та ризосфері.
Є електронна версія видання
Для доступу пройдіть авторизацію

Знайти схожі

10.
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 631.46(075.8)/М 59
Назва : Мiкробiологiя ґрунтiв : посiб. до лаб.-практ.занять
Вихідні дані : Харкiв: Вид-во ХНАУ, 2002
Кільк.характеристики :137 с
Колективи : Харків. нац. аграр. ун-т ім. В. В. Докучаєва :
УДК : 631.46(075.8)
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): мікробіологія ґрунтів--микробиология почв--ґрунт--почва--ґрунтознавство--почвоведение--docskf. корегування
Примірники : всього : Б.п. №6(4)
Вільні : Б.п. №6(4)
Знайти схожі

© Асоціація ЕБНІТ